Sint-Jozef

Sint-Jozefskerk Roeselare

Sint-Jozef

Deze Roeselaarse wijk onderging de voorbije jaren een echte metamorfose. Ze was dan ook de locatie voor een van de meest indrukwekkende onthardingsprojecten van de stad met de toepasselijke naam “Sint-Jozef breekt uit”.

In 2020 startte de Stad in samenwerking met buurtbewoners, de Sint-Jozefschool, 3 Architecten en lokale verenigingen met een participatietraject en subsidie van de Vlaamse overheid.

Sint-Jozef heeft een mega-metamorfose ondergaan en is nu een uitnodigende baken in de wijk met maar liefst 7000 m² extra ontharde oppervlakte, een verdubbeling van het aantal m² puur groen (van 3000 m2 naar maar liefst 6000 m2) , tal van ingrepen zoals waterdoorlatende parkeerplaatsen, hergebruik van regenwater, ontmoetings- en spelmogelijkheden voor de buurt en een veiliger verkeer. Benieuwd naar de voor & na? Bekijk hier het filmpje.

Wist je dat?

  • er oorspronkelijk maar 1600 m2 ontharding op de planning stond? Dankzij hulp van de Vlaamse overheid kon de Stad 4 keer meer ontharden dan voorzien!
  • het regenwater dat wordt opgevangen via de daken van de kerk, hergebruikt wordt voor het sanitair en het bewateren van plantenbakken?
  • er voor de waardevolle lindebomen en Amerikaanse eiken werd geïnvesteerd in bijkomend ondergrondse groeiruimte?