Wijkhuis Beveren

Wijkhuis Beveren

Wijkhuis Beveren

Een plek voor jong en oud. Een plek voor ontmoeting, ontspanning en engagement. Dat wordt het nieuwe wijkhuis voor alle Bevernaars. Na een participatietraject van bijna 3 jaar vertaalde architectenbureau TIDES alle noden en wensen in een concreet ontwerp. Het wordt een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar tal van verenigingen een nieuwe thuis vinden.

Het nieuwe wijkhuis wordt een lichtrijk, energiezuinig, toegankelijk en gebruiksvriendelijk gebouw met een warme uitstraling. Voor de omwonenden zal de geluidsoverlast beperkt blijven dankzij de geluidswerende materialen en inrichting. Ook binnen het gebouw gaat aandacht naar geluid, zodat activiteiten in de verschillende ruimtes elkaar zo weinig mogelijk storen.

Naast voldoende bergruimte, een koelcel en sanitair, komen er ook een polyvalente zaal (tot 200 personen), een gezellige ontmoetingsruimte met keuken en een flexibele, gedeelde werk- en gespreksruimte.

Het nieuwe wijkhuis zal een bibruimte van ARhus huisvesten. In de bibliotheekruimte zal je boeken kunnen ontlenen en een computer gebruiken. Daarnaast kan je er ook terecht om er je boek te lezen. Dankzij een open-bib systeem zijn er ruimere openingstijden en kan je er ook terecht buiten de bemande uren.

Rond het wijkhuis komt groen waar heel wat te beleven zal zijn met een terras, petanquebanen, een wadi om regenwater op te vangen en zitelementen.