Bekroonde restaurants

Gastronomisch dineren

Bekroonde restaurants in Roeselare

Boury

Michelin: ***
Score Gault&Millau: 19/20

In een prachtige villa langs de Rumbeeksesteenweg vind je het sterrenrestaurant van chef Tim Boury . De locatie straalt meteen al een enorme klasse uit... en dan moet jouw culinaire beleving nog beginnen. Het Boury-team dompelt gasten onder met een totaalbeleving waarbij culinaire verwennerij centraal staat, zonder al te stijf gedoe. Bij Boury kan je zorgeloos genieten in een levendige sfeer. Je krijgt er de allermooiste creaties voorgeschoteld, die met een creatief samenspel van smaken en texturen zorgen voor een unieke, smaakvolle beleving.

www.restaurantboury.be

Chef Tim Boury

Ma Passion

Score Gault&Millau: 14/20

Chef Kris Verscheure deelt zijn passie in een keurig herenhuis dat elegant en comfortabel werd ingericht. Zijn voorkeur gaat duidelijk naar een door de seizoenen geïnspireerde keuken. Echtgenote Sandra Bonne navigeert haar gasten met veel kennis van zaken en toewijding doorheen de wijnkaart.

www.ma-passion.be

Ma Passion

Le Nord

Score Gault&Millau: 13,5/20

Het personeel van Le Nord is goed op elkaar ingespeeld. Dat zorgt voor een leuke vibe. Er wordt een toegankelijke keuken gebracht met veel eigentijdse gerechten en kwaliteitsproducten die kunnen gedeeld worden. Maar ook klassiekers krijgen een verrassende twist. Gastronomisch genieten in een trendy warm interieur met prima akoestiek, waar je na het heerlijke eten nog gezellig kan napraten in de sfeervolle bar, of op hun zonnig terras.

www.bistrolenord.be

Le Nord

CRKL

Score Gault&Millau: 13,5/20

Sam Swaenepoel en Jolien Olivier staan respectievelijk als chef en gastvrouw garant voor een fijne culinaire ervaring in een fraai ingericht restaurant vol beige, oudroze en bruine tinten.

www.crkl.eu

D'Hofstee

Score Gault & Millau: 13/20

Deze laagdrempelige zaak in een 18e eeuwse hoeve is een aanrader voor wie houdt van mooi gerijpt rundsvlees, dat op de grill wordt klaargemaakt. Heerlijk!

www.hofstee.be

D'Hofstee

Restobar Verne

Score Gault & Millau: 13/20

In Restobar Verne kan je kiezen uit een verzorgd repertoire aan hapjes en gerechten om te delen. Hier kan je lekker tafelen in een gezellig interieur.

Restobar Verne

De Ooievaar

Score Gault & Millau: 12/20

Een apart gebouw met prachtige koepel dat ooit als brouwerij diende, is al meer dan 35 jaar de werkbiotoop van Francis Vinckier en Ann Veranneman die samen hun gasten ontvangen. In de keuken kunnen ze rekenen op de klassiek geschoolde chef Wim Staelens die van zelf gerookte zalm het signatuurproduct van De Ooievaar heeft gemaakt. 

www.restaurantdeooievaar.be

De Ooievaar