Fietsroute: Gebeten door Roeselare

Gebeten door Roeselare fietsroute

Fietsroute: Gebeten door Roeselare

Word gebeten door Roeselare, en laat het vooral smaken!

Maak je klaar voor een bewegwijzerde fietstocht van 31 kilometer langs lokale producenten: van authentieke kaasmakerij over tuinbouwbedrijf tot moutbakkerij.

 • Pik jouw gratis flyer met parcours op in het Toeristisch onthaal (Polenplein 15, in KOERS. Museum van de Wielersport) en ga op pad langs lekkere adresjes.
 • Of volg de route met RouteYou.

Hoorne - Groenten en fruit

Hoorne (Bornstraat 120) is gespecialiseerd in de verkoop van dagverse en eigen gekweekte groenten en fruit aan particulieren en kleinhandelaars. Koop hier je vers appelsap of seizoensfruit om tijdens je tocht of thuis van te smullen.

Openingsuren

 • Maandag tot en met vrijdag: 7.30 u. - 12 u. en 13 u. tot 19 u.
 • Zaterdag: 7.30 u. - 12 u. en 13 u. tot 18 u.
 • Zondag: 8 u. - 12 u.
Hoorne Groenten en Fruit

Soubry

Je passeert in de Verbrandhofstraat een eerste vestiging van pastamakerij Soubry. Opgericht in 1921 is familiebedrijf Soubry de énige pastafabrikant in België. Hier bevinden zich de magazijnen en het hoofdkantoor. Even later op je tocht – ter hoogte van de Bruanebrug - kruis je de productiesite. Naast de meer dan 40 pastasoorten behoren ook griesmeel, beschuiten en afgeleide producten zoals paneermeel tot het Soubry-merk.

Deze site is niet toegankelijk.

Soubry

Stadsboomgaard Zilverberg

De fruitboomgaard op de hoek van de Bergstraat en de Babilliestraat is een belangrijke voedselbron voor vogels en insecten. Stad Roeselare beheert ze op een natuur- en onderhoudsvriendelijke manier. Hou hier even halt en pluk gerust een lekker stuk fruit. Verder op het parcours kruis je in Oekene een tweede stadsboomgaard.

De boomgaard is vrij toegankelijk.

Een appel plukken

Picknickkast Bergmolenbos

Zin in een originele lunch of een aperitief tussendoor? Van half mei tot en met eind september kan je een picknickmand bestellen en deze in de picknickkast laten klaarzetten. Wijk even af van de route en fiets vanuit de Bergstraat richting Oude Zilverbergstraat. Aan de ingang van het bos vind je de speciaal ingerichte picknickkast waar het lekkers op je wacht.

Openingsuren

De picknickkasten worden op bestelling gevuld van half mei tot eind september. Picknicken kan van dinsdag tot en met zondag.

Picknickkast Bergmolenbos

Pluktuin In 't wilde weg

Verscholen in het Bergmolenbos vind je de plukweide ‘In ‘t wilde weg’ (Oude Maria's Lindestraat 14). Hier telen ze eetbare bloemen en kruiden op biologische wijze, met behoud van een gezonde bodem. Steek de handen uit de mouwen en pluk zelf je boeket: rechtstreeks van het veld naar jouw vaas!

Openingsuren

De pluktuin is open van half juni tot eind oktober:

 • woensdag: 15 u. tot 18 u.
 • zaterdag: 10 u. - 12.30 u.
In 't Wilde Weg Slow Flower Farm

Inagro

Via de Plasstraat fiets je langs de velden en serres van onderzoeksinstituut Inagro (Ieperseweg 87). Hier voert men praktijkgericht onderzoek en draagt men kennis over aan betrokkenen in de landbouw. Daarnaast ondersteunt Inagro landbouwbedrijven die hun producten verkopen via de korte keten. Je herkent ze aan het label ‘100% West-Vlaams hoeve- en streekproducten’. 

Deze site is niet toegankelijk.

Onderzoekscentrum Inagro

't Melkerijtje

In ‘t Melkerijtje (Meensesteenweg 686) wordt melk ambachtelijk verwerkt tot heerlijke zuivelproducten. De boerderij heeft meer dan 100 zwart- en roodbonte Holsteinkoeien en 80 stuks jongvee. De koeien grazen in de zomer in de weide en in de winter worden ze verwend op stal. Blaas even uit op het terras en geniet van heerlijk artisanaal ijs.

Openingsuren

 • Maandag - woensdag: 7 u. - 18.30 u.
 • Vrijdag: 7 u. - 18.30 u.
 • Zaterdag: 8 u. - 18 u.
 • Zondag: 10.30 u. - 11 u. (enkel op bestelling)
't Melkerijtje

Kaasmakerij 't Groendal

Van koe tot kaas. Da’s het verhaal van kaasmakerij ’t Groendal (Koolzaadstraat 3). Van melk aangekocht bij lokale boeren, maken ze bekroonde kazen zoals Brokkeloud Roeselare, Groenentaler of Délice de Houblonesse.  In de hoevewinkel koop je naast hun kazen ook lokale lekkernijen. Is de winkel gesloten? De zuivelautomaat biedt soelaas. Neem plaats op de picknickbank en proef de pure smaken van het platteland.

Openingsuren

 • Donderdag en vrijdag: 14 u. - 18 u.
 • Zaterdag: 9 u. - 16 u.
Kaasmakerij 't Groendal

Ijscreaties Algoet

Sinds 1960 vind je in deze hoeve (Sint-Elooiswinkelsestraat 34c) het melkbedrijf van de familie Algoet. In 1991 specialiseerden Geert en Isabel zich in het creëren van unieke ijscreaties en andere ijskoude zoetigheden. Kom even tot rust op het terras en proef van je favoriete ijscoupe.

Openingsuren

 • Dinsdag - zaterdag: 9 u. - 18.30 u.
 • Zondag: 9 u. - 15 u.

Vanaf Pasen tot eind september is het terras in het weekend open. In juli en augustus is het terras maandag en dinsdag gesloten, alle andere dagen open van 14 u. tot 18.30 u.

Ijscreaties Algoet

Stadsboomgaard Oekene

De hoogstamboomgaard in de Burgemeestersstraat is wat kleiner dan die van de Zilverberg, maar telt nog steeds 32 verschillende fruitsoorten. Je vindt hier ook een kort blotevoetenpad!

De boomgaard is vrij toegankelijk.

Boomgaard Oekene

BOM Brewery

BOMBrewery (Armoedestraat 11) is een unieke moutbakkerij met een eigen winkel en degustatiezaal. Hier bakt men eigen mouten die verwerkt worden in de artisanale Triporteurbieren. Dorst gekregen? Zoek niet verder en maak je keuze uit het ruime assortiment basis- en seizoensbieren.

Openingsuren

 • Vrijdag: 9.30 u. - 18 u.
 • Zaterdag: 13.30 u. - 17 u.
Moutbakkerij

Mikken urban winery

Het wijnverhaal van Marc en Charlotte startte enkele jaren geleden. Na een opleiding wijnbouwer en -maker plantten ze hun eigen wijngaard met maar liefst 4.000 wijnstokken aan in Moorslede. Hier in de Lekkenstraat vind je naast de wijnmakerij ook een gezellige winkel terug waar liefhebbers van goede wijn hun hart ophalen. 

Mikken Urban Winery

Molens Joye

Onderweg richting centrum passeer je ‘Molens Joye, een maalderij voor zowel de professionele als de thuisbakker’ (Mandellaan 5448). Bij Molens Joye worden tarwe, spelt en rogge tot verschillende soorten bloem en melen vermalen, verpakt en uitgevoerd. De Kazandmolen, een sinds 1944 geklasseerde windmolen, maalt geen graan meer, maar heeft een belangrijke symbolische waarde op de site.

Kazandmolen

Soubry

Stop even op de Bruanebrug ter hoogte van de Trakelweg en voel de bedrijvigheid van pastamakerij Soubry.

Deze site is niet toegankelijk.

Soubry

De Frezeboer

De Frezeboer (Vierwegstraat 124) startte ruim 25 jaar geleden met de verkoop van huisgekweekte aardbeien en aardappelen. Vandaag teelt Lies de aardbeien nog steeds zelf, terwijl ze andere producten zorgvuldig uitkiest bij lokale leveranciers. Proef, keer om en volg verder de bewegwijzering.

Openingsuren

 • Maandag - woensdag: 9 u. - 12.30 u. en 14.30 u. - 18 u.
 • Vrijdag: 9 u. - 12.30 u. en 14.30 u. - 18 u.
 • Zaterdag: 9 u. - 12.30 u. en 13.30 u. - 17 u.
De Frezeboer

Brouwerij Rodenbach

Rodenbach is dé vaandeldrager van de Vlaamse roodbruine bieren van gemengde gisting, gerijpt op de meterhoge eiken foeders. Stap binnen in de gloednieuwe brasserie Het Foederhuis (Spanjestraat 133) en proef van de lekkere Rodenbach bieren (Classic, Grand Cru, Vintage,…), van een perfecte bier & foodpairing, of van een heus gerecht met Rodenbach-toets.

Openingsuren

Woensdag - zondag: 11 u. - 19 u.

Het Foederhuis

Slagerij Dries

Slagerij Dries (Kaaistraat 3) staat bekend om het gebruik van duurzaam en gezond varkensvlees van eigen streek. Specialiteit van het huis? Heerlijke 3sjes! In 2013 verkozen tot beste droge worst van België bestaan ze op vandaag in meer dan 10 smaken; van nootjes of peper, over gember of citroengras, tot asperge of pesto, tot het J’hin 16-geïnspireerde 3’sje: een worstje met de 16 kruiden van de gelijknamige gin.

Openingsuren

 • maandag: 7 u. - 13 u. en 14 u. - 18.30 u.
 • woensdag - vrijdag: 7 u. - 13 u. en 14 u. - 18.30 u.
 • zaterdag: 7.30 u. - 18.30 u.
 • Zondag: 8 u. - 12.30 u.
Slagerij Dries