KOERS met kinderen

KOERS. Museum van de Wielersport

KOERS met kinderen

Beleef samen met je gezin spel- en ontdekplezier in KOERS. Museum van de Wielersport.

Gezinspakket voor 6 tot 12 jarigen

Bemachtig jouw KOERS-musette (= wielerjargon voor etenszakje) met roadbook aan het onthaal in KOERS. Museum van de Wielersport en trek met het hele gezin op ontdekkingstocht

  • Ga op zoek naar sprekende objecten.
  • Onderzoek hoeveel koers in jouw dorp aanwezig is.
  • Test zelf een fiets uit de 19e eeuw.
  • Lees de wedstrijduitslagen in de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport.
  • Of verzin je eigen wielerbijnaam.

Met het gezinspakket verveelt jouw gezin zich in KOERS geen seconde!

Zomerzoektocht Schatten van Vlieg

Jaarlijks verstopt Vlieg aan de start van de zomervakantie 1 van zijn beruchte schatkisten in KOERS. Museum van de Wielersport. Speurneuzen kunnen de hele zomervakantie lang op zoektocht doorheen het museum. Want wie zoekt, die vindt! En net zoals in de wielersport, worden winnaars steevast beloond met een leuk cadeautje op het einde van de rit.

Krokuskriebels

Elke 2 jaar staan gezinnen met kinderen tijdens de krokusvakantie in de spotlights in KOERS. Tijdens Krokuskriebels wordt de rode loper in het museum uitgerold om gezinnen op en top in de watten te leggen en te verwennen met een leuke gezinsportie cultuur!

Kunstendag voor kinderen

Elk jaar kunnen kinderen op de derde zondag van november proeven van kunst in cultuurhuizen, kunstenorganisaties, culturele tempels en bibliotheken. Ook KOERS laat jong en minder jong op de Kunstendag voor Kinderen kennismaken met allerlei kunstige koersactiviteiten.