Rodenbach Brouwerij

Brouwerij Rodenbach

Roeselare is Rodenbach, dat voel en proef je meteen. Vandaar dat de stad vaak de verwijzing krijgt naar het roodbruine bier, dat trouwens alleen nog in de Leiestreek wordt gebrouwen. 

Welkom in de Rodenbachstad, welkom in brouwerij Rodenbach!

Het Foederhuis

Binnen de brouwerij vind je Het Foederhuis, een uniek brouwerijcafé waar je kan genieten van een hapje en een (roodbruin) drankje in de schaduw van de iconische eiken biervaten, of ‘foeders.’ Bij lekker weer kan je ook terecht op het terras van de historische binnenkoer. Bierliefhebbers en fijnproevers komen hier aan hun trekken: de smaakvolle gerechten passen perfect bij de bekroonde bieren van brouwerij Rodenbach. 

Het Foederhuis is het ideale vertrek- of eindpunt voor een bezoek aan brouwerij Rodenbach. Maar je kan hier zeker ook zonder brouwerijbezoek komen genieten van de unieke sfeer.

Bekijk hier meer informatie, zoals het menu en de openingsuren.

Brouwerij Rodenbach bezoeken

Een bezoek aan Rodenbach is niet zomaar een bezoek. Alles verloopt er in een industrieel-archeologische en beschermde site

  • Ontdek de geschiedenis van dit bijzondere bier en de familie Rodenbach
  • Onderweg ontdek je de roestvrije stalen brouwketels, de originele moutast, een prachtige authentieke stoomketel, ... 
  • Maar bovenal zijn er de indrukwekkende foederzalen waar het dorstlessende Roodbruintje kan rijpen. 

Individueel of groepsbezoek

Kom langs en maak kennis met het meesterlijke vakmanschap van de Rodenbach brouwmeesters. 

Je kan brouwerij Rodenbach het hele jaar door bezoeken, zowel invidueel, in klein gezelschap als in groep. Vanaf 10 personen is het mogelijk om een privégids te boeken.

Bekijk meer info en reserveer je tickets.