Street art Roeselare slapende vrouw

Street art

Straffe street art #VANRSL

"Zeg wat u wilt over Roeselare, maar niet dat men er blind is voor de magnetische kracht van street art.

Niet onze woorden, maar die van het weekblad Humo. En wie zijn wij om hen tegen te spreken?

In 2014 was Roeselare 1 week lang het epicentrum voor internationale street artists, zoals o.a.

Zij transformeerden tijdens het Day One Festival kale muren om in hippe murals. Sindsdien is Roeselare sterk blijven inzetten op street art en komen er geregeld nieuwe indrukwekkende murals bij.

Leuk weetje: het werk De Slapende Vrouw van David Walker werd door de luisteraars van Radio1 uitgeroepen tot strafste street art van Vlaanderen. Je kan het werk bewonderen op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt.

Ontdek de street art in Roeselare

  • Open de Street Art Cities-app en ga aan de hand van de digitale kaart op zoek naar de mooiste street art.
     
  • Volg een van onze uitgestippelde routes en ontdek de leukste street art in Roeselare. Je kan de brochures hieronder downloaden, of haal jouw exemplaar af bij het Toeristisch onthaal, in KOERS. Museum van de Wielersport (Polenplein 15, Roeselare)

Fotozoektocht (1,5 km)

Tijdens deze fotozoektocht leiden de kinderen in jouw gezelschap de weg. 

Wie kan als eerste de street art spotten? Goed kijken is de boodschap! 

Deze familiezoektocht is 1,5 km lang.

Roeselaarse street art wandeling (7 km)

Roeselarenaar Nik Brouckaert is sinds 2017 gebeten door de streetartmicrobe en heeft een neus voor kleurrijke gevels, gigantische muurschilderijen en kunstzinnige ingrepen. Als hunter voor Street Art Cities gaat hij op zoek naar de recentste murals in de regio en voegt ze toe in de app.

Deze uitgestippelde route brengt je langs de street art in Roeselare die je volgens Nik niet mag missen!

Street Art Cities

Roeselare is een officiële partner van Street Art Cities, het grootste street art platform ter wereld. Een internationale community van 'hunters', lokale liefhebbers van street art, voegen regelmatig nieuwe werken toe aan het platform en houden alles up to date.

Via de app krijg je gemakkelijk toegang tot de stadskaart van Roeselare en kan je eenvoudig navigeren naar de verschillende murals.

"In grote steden kun je al langer coole muurschilderingen in het straatbeeld bewonderen. Maar veel minder bekend is dat je dit ook in het verrassend trendy Roeselare kunt doen. Sierlijk, stoer en soms surrealistisch." - LIBELLE