Fietsroutes

Fietsers langs stroroute

Fietsroutes

Kies hieronder een fietsroute die bij jou of jouw gezelschap past.

Bewegwijzerde fietsroutes

Voor deze routes kan je onderweg wegwijzers volgen.

Fotofietszoektocht

Fotofietszoektocht

Trek deze zomer samen op schattenjacht tussen Roeselare en Zonnebeke tijdens een ontspannende daguitstap.
Gebeten door Roeselare fietsroute

Fietsroute: Gebeten door Roeselare

Maak je klaar voor een bewegwijzerde fietstocht van 31 kilometer langs lokale producenten: van authentieke kaasmakerij over tuinbouwbedrijf tot moutbakkerij.
Omloop der volkscafés

Fietsroute: Omloop der volkscafés

Een gezellige fietsroute van 35 kilometer op het fietsknooppuntennetwerk. Onderweg kom je maar liefst 11 bruine kroegen, praatcafés en brasserieën tegen.
Jempi Monseréroute

Fietsroute: Jempi Monseré

Vertrek aan KOERS. Museum van de Wielersport voor een fietstocht langs belangrijke locaties in het leven van wielerheld Jempi Monseré.
Mountainbikeroute

Mountainbikeroute Roularius

Deze mountainbikeroute is 41 km lang en start aan Expo Roeselare.

Fietstips in Roeselare

Volg leuke knooppuntroutes of fiets met RouteYou langs interessante of lekkere plekjes in Roeselare.

Op ontdekking in Roeselare (35,1 km)

Knooppunten fietsroute door Visit West-Vlaanderen. Ga op pad in Roeselare en ontdek het groene en culturele landschap van West-Vlaanderen. Let op de prachtige omgeving links en rechts van je en neem af en toe een pauze bij leuke bezienswaardigheden. Laten we vertrekken!

Fietsen langs het kanaal Roeselare-Leie (45 km)

In 1862 startte de constructie van een kanaal, dat de stad met de Leie verbond. Langs die waterloop trap je naar Izegem en Ingelmunster. Op de terugweg naar Roeselare fiets je nog langs de Mandel en zowel de Grote als de Kleine Bassin.

Bierfietsroute (46 km)

België is hét bierland bij uitstek! Dat bewijst deze fietsroute van Toerisme Leiestreek. Je zoeft van Roeselare naar Meulebeke en Izegem. Langs het fietsnetwerk van de Leiestreek ontmoet je enthousiaste brouwmeesters, zythologen en bierfanaten. Zij maken je graag wegwijs in hun bierkaart.

Fietslus Vive le Vélo (123 km)

Een sportieve knooppuntenroute van 123 km, die je kan starten aan KOERS. Museum van de Wielersport. Op verschillende stopplaatsen kan je een QR code scannen, waarna Karl Vannieuwkerke jou vertelt over de omgeving waar je fietst. Allez en route!